Adatkezelési tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 1. A Szabályzat célja

A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse az Inter Crown Europe Zrt. (székhely: 1149 Budapest, Mogyoródi út 53. cégjegyzékszám: Cg.01-10-047084, adószám: 23404388-2-42) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket és a Társaság adatvédelmi és adatkezelési politikáját.

Az Inter Crown Europe Zrt.. a magyar jogszabályok szerint csomagküldő tevékenységet folytathat. A jelen Szabályzat célja, hogy a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások minden területén, minden egyén számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).

A jelen tájékoztató az adatkezelő egyoldalú kötelezettségvállalása az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) és a vonatkozó tagállami jogszabályok mentén.

Jelen Szabályzat az Adatkezelő által bármikor egyoldalúan módosítható és/vagy visszavonható, az Érintettek egyidejű tájékoztatásával. A tájékoztatás a honlapon történő közzététellel, illetve a változás jellegétől függően az Érintettek közvetlen értesítésével valósul meg.

2. Az adatkezelő megnevezése

Név: Inter Crown Europe Zrt.

Székhely és levelezési cím: 1149 Budapest, Mogyoródi út 53

Telefonszám:+36 (1) 329-0842

Email cím: sales@intercrown.hu

 3. Adatkezelés jogalapja, célja, módja

3.1. REGISZTRÁCIÓ, WEBÁRUHÁZI MEGRENDELÉS:

  • Webáruházon keresztüli rendelés feldolgozása, kapcsolattartó és átvevői adatok kezelése
  • A Felhasználó azonosítása, a többi ügyféltől, felhasználótól érdeklődőtől való megkülönböztetése
  • Kapcsolattartás, kapcsolattartói adatok kezelése, nyilvántartása
  • Kapcsolattartói adategyeztetés és adatfrissítés
  • A szolgáltatáshoz kapcsolódó rendszerüzenet(ek) küldése

Adatkezelés jogalapja: Érintett hozzájárulása

A  hozzájárulást Felhasználó az egyes adatkezelések tekintetében a Weboldal használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg. Az adatok megadása feltétele a regisztráció létrejöttének. Az adatmegadás elmaradása esetén az Adatkezelő nem tudja teljesíteni a megrendelt szolgáltatást.

A kezelt adatok köre:

  • saját e-mail cím,
  • jelszó,
  • számlázási cím (számlázási név, utcanév, házszám, település, irányítószám),
  • szállítási cím (szállítási név, utcanév, házszám, település, irányítószám),
  • kapcsolattartó neve
  • telefonszám

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz az adatkezelő és a weboldal üzemeltetője fér hozzá.

A Weboldalon tett látogatások során egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küldünk a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Adwords rendszerén keresztül történik. Ezeket a cookie-kat csak egyes al-oldalak látogatása esetén küldjük el a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott al-oldal meglátogatásának tényét és idejét tároljuk, semmilyen más információt nem.

Az így elküldött cookie-k felhasználása a következő: A külső szolgáltatók, közöttük a Google, ezen cookie-k segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak külső szolgáltatók - közöttük a Google - partnereinek internetes webhelyein. A felhasználók a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait. (Azt is jelezheti a felhasználók számára, hogy a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják.)

Alkalmazott cookie-k:

  • Analitika, követés cookie
  • Webhelyen keresztüli követés
  • Bejelentkezési, felhasználó azonosító session cookie

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben

  • hogyan lehet letiltani a cookie-kat,
  • hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy
  • hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
  • hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: a szerződés meghiúsulása

Adatkezelés tervezett határideje: 5 év.

 3.2 SZOLGÁLTATÁS(OK) NYÚJTÁSA JOGI SZEMÉLYEK SZÁMÁRA:

  • A Felhasználó azonosítása, a többi ügyféltől, felhasználótól érdeklődőtől való megkülönböztetése
  • Kapcsolattartás, kapcsolattartói adatok kezelése, nyilvántartása
  • Árajánlat kiadás, szerződéskötés, telefonos rendelésfelvétel
  • Webáruházon keresztüli rendelés feldolgozása, kapcsolattartó és átvevői adatok kezelése
  • Kapcsolattartói adategyeztetés és adatfrissítés
  • A szolgáltatáshoz kapcsolódó rendszerüzenet(ek) küldése

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek- Az adatkezelő jogos érdeke szerződés teljesítéséhez a kapcsolattartó adatait nyilvántartani.

A kezelt adatok köre:

  • Cégnév
  • Kapcsolattartó neve
  • Email cím
  • Telefonszám
  • Egyedi azonosító

3.3 SZOLGÁLTATÁS(OK) NYÚJTÁSA A TERMÉSZETES SZEMÉLYEK SZÁMÁRA:

  • A Felhasználó azonosítása, a többi ügyféltől, felhasználótól érdeklődőtől való megkülönböztetése
  • Kapcsolattartás, kapcsolattartói adatok kezelése, nyilvántartása
  • Személyes kapcsolattartás, partnerlátogatás és kapcsolódó dokumentumai
  • Árajánlat kiadás, szerződéskötés, telefonos rendelésfelvétel
  • Webáruházon keresztüli rendelés feldolgozása, kapcsolattartó és átvevői adatok kezelése
  • Kapcsolattartói adategyeztetés és adatfrissítés
  • A szolgáltatáshoz kapcsolódó rendszerüzenet(ek) küldése

Adatkezelés jogalapja: Szerződés

Adatok megadása feltétele a szerződés létrejöttének. Az adatmegadás elmaradása esetén a Adatkezelő nem tudja teljesíteni a megrendelt szolgáltatást.

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Állandó lakcím
  • Szállítási cím
  • Email cím
  • Telefonszám
  • Egyedi azonosító

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: a szerződés meghiúsulása

Adatkezelés tervezett határideje: 5 év.

 

 

3.4. SZÁMLA KIÁLLÍTÁSA, VALAMINT SZOLGÁLTATÁS TELJESÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ DOKUMENTÁCIÓ KIÁLLÍTÁSA.

Adatkezelés jogalapja: Törvényi megfelelés (Pénzügyi számviteli törvény megfelelés)

Adatok megadása feltétele a szerződés létrejöttének. Az adatmegadás elmaradása esetén a Adatkezelő nem tudja teljesíteni a megrendelt szolgáltatást.

A kezelt adatok köre:

  • Cég név
  • Székhely címe
  • Adószám
  • Egyedi azonosító

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: a szerződés meghiúsulása

Adatkezelés tervezett határideje: 8 év

 

3.5 SZOLGÁLTATÁS(OK) HIRDETÉSE, INFORMÁCIÓ NYÚJTÁSA REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA

  • új vagy megújított szolgáltatásokról, reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés
  • ügyfélelégedettségi mérés
  • meghívás marketing rendezvényre

Adatkezelés jogalapja: Az Érintett hozzájárulása

Az érintett írásban, emailben, web alapú levelezőlista link elfogadásával vagy az Adatkezelő jelentkezési weboldalán elhelyezett jelölőnégyzet bejelölésével jelen tájékoztató alapján hozzájárul a személyes adatainak kezeléséhez.

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Értesítési cím
  • Email cím
  • Telefonszám
  • Felhasználó által megadott kiegészítő információk

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: Akciók, új termék információk elmulasztása

Adatkezelés tervezett határideje: Visszavonásig

 

3.6. SZOLGÁLTATÁS(OK) HIRDETÉSE, INFORMÁCIÓ NYÚJTÁSA A FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA

  • új vagy megújított szolgáltatásokról, reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés
  • ügyfélelégedettségi mérés
  • meghívás marketing rendezvényre

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek – Az adatkezelő jogos érdeke a közvetlen üzletszerzés

Az érintett valamely szolgáltatás igénybevételével megadta az adatkezelő számára az alábbi adatokat. Az adatkezelő jelen tájékozgatóban tájékoztatja az érintettet, hogy 2.1 és 2.2 rögzített tevekénységek mentén kezelt adatokat adatkezelési célját jogos érdekre hivatkozva átminősíti és közvetlen üzletszerzés céljára használja.

Adatok forrása: Az Adatkezelő más adatkezelési célból jogosan kezelte az Érintettek adatait.

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Számlázási cím
  • Szállítási cím
  • Email cím
  • Telefonszám
  • Egyedi azonosító

Adatkezelés tervezett határideje: Tiltakozásig

 

3.7. MEGRENDELÉSEK KISZÁLLÍTÁSA

  • Futárszolgálat igénybevételével történő kiszállítás

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek – Az adatkezelő jogos érdeke szerződés teljesítéséhez a kapcsolattartói és az átvevő adatait nyilvántartani

Adatok forrása: A megrendelést leadó jogi személy közlése alapján

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Cégnév
  • Szállítási cím
  • Telefonszám
  • Egyedi azonosító

Adatkezelés tervezett határideje: Tiltakozásig

Adatkezelés jogalapja: Szerződés

Adatok forrása: A megrendelést leadó természetes személy közlése alapján

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Lakcím, vagy szállítási cím
  • Telefonszám
  • e-mail cím
  • Egyedi azonosító

 

3.8 MEGRENDELÉSEK ÁTVÉTELE/ÁTADÁSA A TÁRSASÁG RAKTÁRÁBAN

Az áru kiadása vagy átvétele során az áru átvevőjének/átadójának adatai rögzítésre kerülnek a kiadási bizonylaton vagy az ügyviteli rendszerben.  Az adatellenőrzés során az Adatkezelő ellenőrizheti az áru átvevőjének vagy beszállítójának személyazonosságát egy fényképes igazolvány bemutatásával.

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek – Az adatkezelő jogos érdeke szerződés teljesítéséhez a kapcsolattartói és az átvevő természetes személy adatait nyilvántartani.

Adatok forrása: A megrendelést leadó jogi személy előzetes közlése alapján vagy a helyszín az árut átvevő/átadó személy adatközlése alapján.

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Fényképes igazolvány szám
  • Gépkocsi rendszáma

Adatkezelés jogalapja: Szerződés

Adatok forrása: A megrendelést leadó természetes személy előzetes közlése alapján vagy a helyszínen az árut átvevő személy adatközlése alapján.

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Aláírás

 

3.9. GARANCIÁLIS TERMÉKEK ÜGYINTÉZÉSE

Az átvételt követő törvényi határidőn belüli, termék csere, javítás kezeléssel kapcsolatos adatkezelés.

Adatkezelés jogalapja: Törvényi

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Cím
  • Email cím
  • Telefonszám
  • Egyedi azonosító

 Adatkezelés tervezett határideje: törvényi által meghatározott

 

3.10. VISSZÁRU KEZELÉS

A kereskedelmi tevékenység során a partnerek által visszaküldött áruk kezelése

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek -  Az Adatkezelő jogos érdeke a szerződés teljesítésének során a kapcsolódó adatkezelés

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Cím
  • Email cím
  • Telefonszám
  • Egyedi azonosító

Adatkezelés tervezett határideje: 5 év

 

3.11. SZERZŐDÉSEK

Az adatkezelő tevékenységéhez kapcsolódó szerződések kezelése, iktatása, az adatkezelő tevékenységéhez kapcsolódó szerződések iktatása, a szerződés létrejöttekor a szerződő fél kapcsolattartói adatainak kezelése és ezek napra készen tartása, a szerződő fél meghatalmazottjainak adatai, és ezek napra készen tartása.

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek – Az adatkezelő jogos érdeke a kapcsolattartó személy adatait nyilvántartani.

Adatok forrása: A szerződött jogi személy előzetes közlése alapján vagy az Érintett szerződés teljesítése során történő közlése alapján.

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Cégnév
  • Telefonszám
  • E-mail
  • Beosztás
  • Aláírás

Adatkezelés tervezett határideje: Tiltakozásig, legkésőbb a szerződés megszűnését követő 5. év.

 

 

 

 

 

3.12. OKTATÁSRA, RENDEZVÉNYRE VALÓ REGISZTRÁCIÓ

Az adatkezelő szerződéses partnerei kapcsolattartói vagy a partner cégek által delegált magánszemélyek. A rendezvényen való részvétel feltétele a regisztráció.

Adatkezelés jogalapja: Az Érintett hozzájárulása

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Cégnév
  • Beosztás
  • Email cím
  • Telefonszám

 Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: A rendezvényen való részvétel meghiúsulása.

 

3.13. ELEKTRONIKUS VIDEO MEGFIGYELŐ RENDSZER ÜZEMELTETÉSE AZ ALÁBBIAK VÉDELMÉRE:

Kamera rendszer üzemeltetése a szervezet kereskedelmi telephelyein.

  • Az Adatkezelő telephelyének biztonsági megóvása
  • Az Adatkezelő vagyoni javainak megóvása
  • Az Adatkezelő munkavállalóinak és látogatóinak testi épségének és vagyoni javainak megóvása
  • Az esetlegesen előforduló balesetek, bűncselekmények körülményeinek kivizsgálása

Adatkezelés jogalapja: Érintett hozzájárulása mely jelen esetben cselekedetben nyilvánul meg, azaz a kamerás megfigyelésre történő felhívás ellenére az Adatkezelő területre belép.

A tevekénységet az Adatkezelő a 2005. évi CXXXIII. törvény a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvény (Szvtv.) rendelkezéseinek betartásával összhangban végzi.

A kezelt adatok köre:

  • A természetes személy képe, mozgóképfelvétele (továbbiakban együtt felvétel)
  • Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: Amennyiben az érintett nem lép be a megfigyelt helységben nem tudja igény bevenni Adatkezelő szolgáltatásait.
  • Adatkezelés tervezett határideje: Az adatkezelő az elektronikus video megfigyelő rendszerben tárolt felvételeket a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény törvény(Szvtv.)  rendelkezéseiben meghatározott ideig tárolja.
  • Az elektronikus megfigyelő rendszer által felvett felvételek tekintetébent az Adatkezelő az alábbi megőrzési időket alkalmazza:
  • általános esetben 3 nap
  • Az adatkezelő vagyontárgyainak sérelme vagy sérelmének gyanúja esetén a felvételek felhasználása esetén a cél eléréséhez szükséges legrövidebb időtartamig

A tárolási időtartam leteltét követően a felvételek megsemmisítésre kerülnek.

Az adatkezelő az elektronikus megfigyelő rendszer felvételeit nem hozza nyilvánosságra.

3.14. GDPR RENDELETTEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS

ADATOK KEZELÉSE, ADATÁTADÁSI NYILVÁNTARTÁS, ADATVÉDELMI INCIDENSEK, ÉRINTETTI IGÉNYEK KÉRDÉSEK

Adatkezelés jogalapja: Törvényi kötelezettség

  • Név
  • Adatvédelmi azonosító
  • Érintetti kérelem, dátuma, típusa, tartalma
  • Érintetti kérelem eredménye
  • Incidens dátuma, dokumentációja, eredménye

 

4. Szolgáltatás(ok) hirdetése, információ nyújtása érintettek számára

Új vagy megújított szolgáltatásokról, reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés, ügyfélelégedettségi mérés, meghívás marketing rendezvényre, konferenciára

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az adatkezelő jogos érdeke a közvetlen üzletszerzés

A kezelt adatok köre: e-mail, név

Az érintett valamely szolgáltatás igénybevételével megadta az adatkezelő számára az alábbi adatokat. Az adatkezelő jelen tájékozgatóban tájékoztatja az érintettet, hogy 2-es pontban rögzített tevekénységek mentén kezelt adatokat adatkezelési célját jogos érdekre hivatkozva átminősíti és közvetlen üzletszerzés céljára használja.

Adatok forrása: Az Adatkezelő más adatkezelési célból jogosan kezelte az Érintettek adatait.

Adatkezelés tervezett határideje: Tiltakozásig

 

5. Érintettek köre

Az adatkezelő szolgáltatásait igénybe vevő természetes személyek vagy jogi személyek nevében eljáró természetes személyek, és az adatkezelővel szerződésben álló partnerek kapcsolattartói.

 

 

 

 

6. Adatfeldolgozó igénybevételéről szóló tájékoztatás

Az adatkezelő az adatkezelés során a szerződés teljesítéséhez vele szerződött adatfeldolgozó(k) számára továbbítja az adatokat.

Adatfeldolgozók megnevezése (Cég - Cím - Tevékenység)

Szigma Médium Bt. – 1132 Budapest, Váci út 4. - könyvelés

KOMEL Kft. – 1118 Budapst, Csiki-hegyek utca 14.- webáruház üzemeltetés

COMMIT Kft. – 2030 Érd, Balatoni út 53. – vállalatirányítási rendszer üzemeltetője

Express One Kft. – 1239 Budapest, Európa út 12. - futárszolgálat

 

7. Az adatok megismerésére jogosultak köre

A megismert adatokat az adatkezelő a 8.pontban megjelölt adatfeldolgozó(k) kivételével harmadik félnek nem adja át. A rögzített adatokat csak az adatkezelő alkalmazottai és az adatfeldolgozó(k) kijelölt alkalmazottai ismerhetik meg.

A felvételeket az adatkezelő harmadik félnek nem adja át. A felvételeket csak az adatkezelő kijelölt alkalmazottai ismerhetik meg.

Az elektronikus megfigyelő rendszer által korábban rögzített felvételekhez a vezérigazgató férhet hozzá. Az Érintett, kérésére kizárólag a saját személyéről készített felvételekhez a fent említett valamely személy jelenlétében hozzáférhet. A hozzáférést minden esetben írásban kell kérelmeznie.

Az Adatkezelő a betekintés tényéről minden esetben jegyzőkönyvet készít, melyet a társaság 1évig tárol.

 8. Gyermekek

A termékeink és szolgáltatásaink nem 16 év alatti személyeknek szólak, és kérjük, hogy 16 év alatti személyek ne adjanak meg Személyes adatokat az Adatkezelő számára. Amennyiben a tudomásunkra jut, hogy 16 év alatti gyermektől személyes adatokat gyűjtöttünk be, a lehető leghamarabb megtesszük az adatok törléséhez szükséges lépéseket.

 

9. AZ ELEKTRONIKUS MEGFIGYELŐ RENDSZER KÉPEINEK KORLÁTOZÁSÁRA JOGOSULTAK

Az elektronikus megfigyelő rendszer által rögzített felvételek korlátozása csak olyan esetekben valósítható meg, ha az Adatkezelő olyan eseményt észlelt, amely valószínűsíthetően veszélyezteti az elektronikus megfigyelő rendszer által elérni kívánt célt.

Az Érintett, kérésére kizárólag a saját személyéről készített felvételek kezelése korlátozható.  A Érintettnek írásban kell kérelmeznie a zárolást, megjelölve annak célját és a várható időtartamát.

Az Adatkezelő zárolási folyamat minden lépéséről jegyzőkönyvet készít, melyet az Adatkezelő   1 évig tárol.

 

10. Harmadik féltől kapott adatok kezelése

Amennyiben a Felhasználó/Partner nem saját adatait adja meg az Adatkezelő részére, hanem egyéb természetes személyét, ez esetben a Felhasználó/Partner kizárólagos felelőssége, hogy az adatok megadását ezen természetes személy hozzájárulásával, tudtával és megfelelő tájékoztatásával tette meg. Ezek meglétét Adatkezelő vizsgálni nem köteles. Adatkezelő felhívja a Felhasználó/Partner figyelmét arra, hogy ha ezen kötelezettségének nem tesz eleget, és ezért az Érintett az Adatkezelővel szemben igényt érvényesít, az érvényesített igényt, illetve a kapcsolódó kár összegét az Adatkezelő a Felhasználóra/Partnerre tovább háríthatja.

 

11. Az érintettek jogai

Az Érintett az 1. Pontban megjelölt elérhetőségeken az Adatkezelőnél,

  • kérheti, hogy adjon tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről,
  • kérheti adatainak helyesbítését,
  • tájékoztatást kérhet az adatkezelésről
  • kérheti személyes adatainak törlését és az adatkezelés korlátozását,

Érintett fenti jogaival bármikor élhet.

Az Érintett továbbá az 1. Pontban megjelölt kapcsolattartási címek egyikén juttathatja el az Adatkezelő számára.

  • kérheti adatainak átadását másik adatkezelőnek, amennyiben az adatkezelés szerződésen vagy hozzájáruláson alapul és a Szervezet automatizált eljárás keretében kezeli.
  • rendelkezhet a korábban az adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonásáról

Az Adatkezelő a kérelem benyújtását követően legkésőbb 1 hónapon belül – kivételes esetben a jogszabály által megengedett ennél hosszabb határidőben – elintézi vagy elutasítja (indoklással ellátva) a bejelentést.  A vizsgálat eredményéről az Érintettet írásban tájékoztatja.

 

11.1. A TÁJÉKOZTATÁS KÖLTSÉGE

A Szervezet az intézkedéseket, illetve a szükséges tájékoztatásokat első alkalommal díjmentesen biztosítja.

Amennyiben az Érintett egy hónapon belül 2. alkalommal is kikéri ugyan azon adatokat, melyek ez idő alatt nem változtak az Adatkezelő adminisztratív költséget számít fel.

  • Az adminisztratív költség elszámolás alapja a mindenkori minimálbér órára vetített költsége, mint óradíj.
  • A tájékoztatáshoz felhasznált munkaórák száma az előbbi óradíjon elszámolva.
  • Továbbá a papír alapú tájékoztatási igény esetén a válasz nyomtatási költsége önköltségi áron és postázási költsége.

 

11.2. TÁJÉKOZTATÁS MEGTAGADÁSA

Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan, nem jogosult a tájékoztatásra vagy az Szervezet, mint adatkezelő bizonyítani tuja, hogy az Érintett rendelkezik a kért információkkal az adatkezelő elutasítja a tájékoztatási kérelmet.

Ha az érintett kérelme különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, a Szervezet megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést, ha

  • egy hónapon belül harmadik alkalommal él az Érintett ugyanazon tárgyú a 15-22. cikk szerinti jogai gyakorlására irányuló kérelemmel.

 

11.3. TILTAKOZÁSHOZ VALÓ JOG

Az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon személyes adatainak a jogos érdek vagy közhatalmi jogosítvány jogalapon alapuló kezelése ellen.

Ebben az esetben a Szervezet a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű, jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Amennyiben megállapítja a tiltakozás jogalapjának megalapozottságát, a lehető legrövidebb időn belül megszünteti az adatkezelést – beleértve az adattovábbítást és a további adatfelvételt is. Értesíti mindazokat a tiltakozásról, akiknek korábban továbbította az Érintett adatait.

A kérelem elintézése díjmentes, kivéve a megalapozatlan vagy túlzó kérelmeket, melyek elintézéséért az Adatkezelő az adminisztratív költségeinek megfelelő, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Amennyiben az Érintett az Adatkezelő által meghozott döntéssel nem ért egyet bírósághoz fordulhat.

 

 

12. Adatbiztonsági intézkedésekről szóló tájékoztatás

Az adatokat az Adatkezelő zárt rendszerben kezeli. Adatkezelő gondoskodik az alapértelmezett és beépített adatvédelemről. Ennek érdekében az Adatkezelő megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket alkalmaz annak érdekében, hogy:

  • az adatokhoz való hozzáférést pontosan szabályozza;
  • csak olyan személyeknek engedélyezze a hozzáférést, akiknek az adat az azzal való feladat elvégzése érdekében szükséges, és ekkor is csak azon adatokhoz lehessen hozzáférni, mely minimálisan szükséges a feladat ellátásához;
  • az általa megbízott adatfeldolgozókat körültekintően válassza ki, és megfelelő adatfeldolgozói szerződéssel gondoskodjon az adatok biztonságáról;
  • gondoskodjon a kezelt adatok változatlanságáról (adatintegritás), hitelességéről és védelméről.

Az Adatkezelő ésszerű mértékű fizikai, műszaki és szervezeti biztonsági intézkedéseket alkalmaz az Érintetti adatok védelmére, különösen azoknak a véletlen, illetéktelen, törvénytelen megsemmisítése, elvesztése, megváltoztatása, továbbadása, felhasználása, elérése vagy feldolgozása ellen. Az Adatkezelő a személyes adatokhoz való ismert, és az érintettre nézve magas kockázattal járó illetéktelen hozzáférés vagy azok felhasználása esetén haladéktalanul értesíti az Érintettet.

Adatkezelő, amennyiben Érintetti adat továbbítása szükséges, gondoskodik a továbbított adatok megfelelő védelméről, például az adatállomány titkosításával. Az Adatkezelő a harmadik személyek által megvalósított Érintetti adatkezelésért teljeskörű felelősséggel tartozik.

Adatkezelő megfelelő és rendszeres biztonsági mentésekkel is gondoskodik arról, hogy az Érintett adatai a megsemmisüléssel vagy elvesztéssel szemben védve legyenek.

 

13. Alkalmazott jogszabályok

Az Adatkezelő által végzett adatkezelésekre irányadó jogszabályok:

  • a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló 2016/679 (EU) Rendelet (továbbiakban: „GDPR”),
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
    • (továbbiakban: „Infó törvény”),
  • a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (továbbiakban: „Számviteli törvény”),
  • a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: „Ptk.”),
  • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (továbbiakban: „Fogyasztóvédelmi törvény”)
  • a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. Évi CXXXIII. törvény (továbbiakban: „Vagyonvédelmi törvény”).

 

14. Jogorvoslat

Bármely érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos vélt jogsérelem esetén az illetékes törvényszékhez, a fővárosban a Fővárosi Törvényszékhez is fordulhat vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál

 Elnök: dr. Péterfalvi Attila,

Cím: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.,

Elehetőség: ugyfelszolgalat@naih.hu, +36-1-3911400, www.naih.hu,

Budapest, 2018. május 24.

Elérhetőség

Inter Crown Europe Zrt. - Elbatex Csoport
1149 Budapest, Mogyoródi út 55.

Tel.: +36-1-329-0842
Mobil: +36-20-956-5585
E-mail: sales@intercrown.hu

Aktuális

Milyen tudást igényel egy MikroTik vagy Ubiquiti képzés? Hálózati alapismereteket, melyet a következő 2018. május 29-30.-i kétnapos tanfolyamunkon megszerezhet. - A tanfolyam nem előfeltétele a MikroTik és Ubiquiti vizsgáknak, csak a…

Partner

Learning Chess

Cégünk szponzorálja a nemzetközi és magyarországi sakkoktatást.

© 2018 Inter Crown Europe Zrt. | Adatkezelési tájékoztató